Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15589661

2017. november 17.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Hortenzia, Gergő napja van.
Holnap Jenő napja lesz.

Százéves a Nagy Októberi Szocialista Forradalom

Minden másképp volt, mint ahogy az átkosban tanították…

Miért Nagy Októberi Szocialista Forradalom (olyan sűrűn emlegették, hogy még állandó rövidítése is volt: NOSZF), ha egyszer november 7-én ünnepeltették az évfordulóját? Azért, mert a pravoszláv időszámítás szerint október 25-én történt az, ami meg sem történt, vagy alig, és nem úgy történt, ahogy tanították! Óriási volt a propaganda és az agymosás ezzel kapcsolatban is.

Az Auróra cirkáló (oroszul hajnal) (Fotó: wikipedia)

Nemcsak az Auróra cirkáló ágyúi nem dördültek el 1917-ben a Néván, hanem a Téli Palotát sem ostromolták meg, és egyáltalán, a legtöbb dolog nem úgy történt, ahogy évtizedeken át tanították a Szovjetunióban és a szovjet blokkba tartozó országok valamennyi iskolájába, általános iskolától kezdve a középiskolákon át az egyetemekig.

A Téli Palota 1917-ig a cárok otthona volt, 1922-től az Ermitázs Múzeum otthona

(Fotó: wikipedia)

A szovjet történelem azt tanította, hogy a békés munkások és katonák kivonultak Petrográd (Pétervár volt, Leningrád lett, jelenleg Szentpétervár) utcáira a bolsevikok vezetésével tüntetve az ideiglenes kormány ellen, amely vérbe fojtotta e békés tiltakozást.

„Szép kis békés tüntetés” – írja egy helyütt erről Mironyenko történész. Valójában a frontról szökött és a bolsevikok által felfegyverzett katonák konflisokra szerelt golyószórókkal járták a várost, és számtalan civilt sebesítettek meg, ami pedig a tényleges katonaságot illeti, az első száz katona közül 47 ember vesztette életét, sebesült meg, vagy kapott légnyomást. Mironyenko hozzáteszi: a Téli Palota ostroma ugyanúgy nem történt meg, ahogyan az Auróra cirkáló ágyúi sem adtak le sorozatot. A katonák oldalkapukon behatoltak a palotába, és letartóztatták az ideiglenes kormánynak azt a néhány tagját, akik még ott tartózkodtak. Ezt aztán kiszínezték, utólag „dokumentumfilmek”, nagy sikerű szovjet játékfilmek készültek a nagy „eseményekről”. A Szovjetunióban nagy katonai felvonulások voltak minden évfordulón.

Egy régebbi felvonulás a Vörös téren. Forrás: www.moscow-info.org

Magyarországon az átkosban november 7-e piros betűs ünnep, munkaszüneti nap volt, és minden egyes munkahelyen minden évben meg kellett ünnepelni az évfordulót.  Az akkori munkavállalók azért szerették ezt a napot, mert általában jutalomosztás, kitüntetésosztás volt.

Fekete Pál Békéscsaba díszpolgára, az 1956-os forradalom és szabadságharc elítéltje egyszer a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján csodálatos előadást tartott arról a bizonyos nagy októberi szocialista forradalomról, ahol megtanította velünk, a résztvevőkkel, hogy valójában mi is történt 1917. október 25-én? Ez nem Nagy Októberi Szocialista Forradalom volt, hanem Nagy Októberi Szocialista PUCCS! Kevés felforgató zajos részvételével…

November 7-e talán nagyobb ünnep volt az átkosban nálunk, mint április 4-e. Szerencsére a történelem mind a két „ünnepet” eltörölte. A Pali bácsi által felszabadúlásként emlegetett esemény nem április 4-én történt, hanem április 13-án, csak az „elkövetők” Sztálin elvtársnak hamarabb akartak örömet szerezni. Pali bácsi elmondta azt is, hogy a szovjetek soha nem emlegették a nálunk történt gyalázatot felszabadulásnak, mindig is megszállásnak említették! Akkor véget ért a német megszállás és elkövetkezett a szovjet megszállás. Ezt követően rászakadt Magyarországra is a vasfüggöny. Az 1989/90-es történéseket nem követte VALÓDI rendszerváltozás, VALÓDI elszámoltatás és felelősségre vonás, ráadásul eltűrtük a kifosztásunkat, de ez egy külön rémtörténet!  

A munkahelyeken minden „sátoros ünnepen” (április 4, május 1, november 7.) el kellett zárni az irodákban az írógépeket. Miért is? Hogy nehogy valamelyik munkatárs bemenjen az ünnep idején, és ellenséges röplapokat készítsen és sokszorosítson, vagy esetleg valaki külső személynek lehetővé tegye a rettenetes bűncselekményt. Az írógépekről írásminta volt valahol letárolva, enélkül nem lehetett a kereskedelemben értékesíteni. Az esetleges bátor ember igen hamar lebukott volna. Az elzárás nagyon sok helyen – főleg a hadiüzemekben – nem faszekrényekbe, hanem lemez- vagy páncélszekrényekbe történt.

Amennyiben marad a szovjet érdekszféra, akkor vajon most mit kezdenének a számítógépes hálózatokkal, a Facebokkal és egyebekkel az elvtársak?

Az átkosban rengeteg ilyen „vicces dolog” történt, amelyeken utólag jókat lehet derülni, de ha valaki akkoriban kinevette volna a hatalmat az ostobaságokért, az bizony keményen megbűnhődött volna. Néhány év börtön meg se kottyant ilyenekért. Rengeteget költöttek ezekre a „biztonsági” intézkedésekre. Jó, hogy vége lett az átkosnak, de mivel nem sikerült a VALÓDI rendszerváltozást végrehajtani, időnként ezek az ostobaságok bizony visszaköszönnek. Főleg úgy, hogy az akkori „elkövetők” leszármazottai közül sokan vannak a hatalom közelében. Néhányan közülük az Orbán-kormány tanácsadóiként húznak búsás jövedelmeket az adónkból.

Egy tegnapi hír Oroszországból:

„Több mint 260 embert vettek őrizetbe vasárnap Moszkva belvárosában egy nem engedélyezett megmozduláson való részvétel indokával, az érintettek többsége a hatóságok szerint nacionalista szervezetek tagja. A rendőrség a TASZSZ hírügynökséget úgy tájékoztatatta, hogy többektől fegyvert, kést és bokszert koboztak el, ami arra utal, hogy a rendfenntartó erőkkel szembeni ellenállásra készültek. A Kreml melletti Manyezsnaja teret lezárták, két közeli metrómegálló forgalmát korlátozták. A biztonsági erőket készültségbe helyezték Szentpétervár központjában is. Sajtójelentések szerint ott is történtek őrizetbe vételek. Az őrizetbe vett személyek nyilvántartására szakosodott OVD-info civil szervezet honlapján azt állította, hogy országszerte összesen 380 személyt állítottak elő.” (Forrás: ma.hu).

Egy vicc az átkosból: a Szovjetunióban gyűjtik a Brezsnyev-vicceket! Igen, meg azokat, akik terjesztik. (Brezsnyev 18 évig volt a szovjethatalom első titkára, utólag a tevékenységi idejét a pangás éveinek nevezték el).

Békéscsaba, 2017. november 6.

Összeállította: Forgó Irén

Honlapra igazította: Kovács Mariann

Emlékeztető: „A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja.” (Szolzsenyicin Nobel-díjas orosz író)