Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15026329

2017. október 18.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Lukács napja van.
Holnap Nándor napja lesz.

Közel 300 ezret keresünk átlagosan

Fizetések

Júniusban 297.300 forint volt a bruttó átlagkereset, 14,4 százalékkal több, mint egy éve. Az első hat hónapban a bruttó és a nettó keresetek is 12,5 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest. Ehhez hozzájárult a minimálbér emelése és az állami szféra egyes ágazataiban dolgozók bérrendezése is. Az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 197 700 forint volt az év hatodik hónapjában, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 205 500 forintra becsülhető.

Laboravató

Új épülettel bővítette budapesti gyógyszergyárát a súlyos és életveszélyes fertőzések kezelését szolgáló szerek előállítására szakosodott, dán Xellia gyógyszergyártó. A 3,5 milliárd forintos beruházással 80 munkahely jön létre a kőbányai üzemben. Az átadón a külgazdasági és külügyminiszter a gazdaságpolitika prioritásának nevezte, hogy minél több magas hozzáadott értékű, kutatás-fejlesztésre alapuló, versenyképes munkahely jöjjön létre Magyarországon.

„Ez új gazdaságpolitikai célkitűzésünk egyik legfontosabb zászlóshajója éppen a magyar gyógyszeripar. Hiszen ha valahol, akkor a gyógyszeriparban szükség van a folyamatos fejlesztésre, ha valahol, akkor a gyógyszeriparban szükség van a folyamatos kutatásokra, és hogyha valamely ágazatról, a gyógyszeriparról el lehet mondani, hogy magas hozzáadott értéket képvisel folyamatosan” – jelentette ki Szijjártó Péter.

Közbeszerzési alvállalkoztatás

A multik helyett a magyar kisvállalkozásokat támogatná az LMP – hangsúlyozta a párt szóvivője. Kanász-Nagy Máté arra hívta fel a figyelmet, hogy a kis- és középvállalkozások biztosítják a versenyszféra munkahelyeinek 70-80 százalékát, egy kkv azonban legfeljebb 1,5 millió forint támogatást nyerhet egy munkahely létrehozására, egy összeszerelő üzem viszont akár 30 milliót is.

„Mi a teljes nyilvánosságban, a transzparenciában hiszünk, azt mondjuk, hogy a közbeszerzések esetében is a nyilvánosság az, ami meg tudja tisztítani a piacot, ami tiszta versenyhelyzetet teremt. A következő lépés az, hogy korlátoznánk, hogy hány alvállalkozói szint jöhet létre egy-egy nyertes cég alatt. Az szerintünk fenntarthatatlan, rendkívül pazarló és rossz rendszer, hogy egy cég elnyer bizonyos támogatást, és alvállalkozói láncolatokban szervezi ki a munkát” – nyilatkozta Kanász-Nagy.

Kamatdöntés

Maradt az alapkamat, a jegybank monetáris tanácsa változatlanul hagyta a 0,9 százalékos szintet. A döntés megfelel az elemzői várakozásoknak. Korábban a tanács jelezte, hogy ha az infláció tartósan elmaradna a kitűzött céltól, készek a monetáris kondíciók további lazítására nem hagyományos eszközök alkalmazásával. Az alapkamat mértéke 2016. május 25-e óta nem változott.

BUX

Új történelmi csúcson a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX 1,41 százalékos emelkedéssel 37 622 ponton zárt kedden. A vezető részvények jól teljesítettek.

Forint

Erősödik a magyar fizetőeszköz, de komolyabb mozgást nem váltott ki a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntése. A bankközi piacon kedd délután egy euró 303, egy amerikai dollár 257, egy svájci frank 266 forintba került.

Forrás: hirtv.hu

sokkaljobb-kommentár: Nagy a bosszankodás a Facebookon, és nem hiszik el ezt a statisztikai adatot, pedig bizony igaz lehet. Ilyen népes és magas jövedelmű kormánya soha nem volt még Magyarországnak, „hálából” nem is igen kormányoznak. Nagyon sok a haveri kifizetőhely. Ilyen lehet például Paks II., vagy a kereskedőházak, a TAO-kassza és környéke, a jegybanki alapítványok és egyre több ezekhez hasonló adónyelő.

A havi kétmilliós jövedelemhatár eltörlése az öregedő Fidesz-fanok miatt történhetett. Mindnek egymillió felett lesz a nyugdíja! Például a jegybank vezéreinek is ötmillióra nőtt a fizetése. Mivel Matolcsy György a jegybanki alapítványok némelyikétől is jövedelmet húz, emiatt az ő nyugdíja 3,5 millió forint körül lesz. A nyugdíjkassza beborításában ennek, és az Ukrajnába folyósított egyre több és egyre magasabb összegű nyugdíjaknak oroszlánrésze lesz. A nyugdíjak között máris szakadék van. Nagyon sok itthon az 50 ezer körüli nyugdíjas, és megjelentek az egymillió feletti nyugdíjasok is. Az 50 ezres és az egymillió feletti nyugdíj is egységesen emelkedik, jövőre például 3 százalékkal. A 22 500 forintos nyugdíjminimum nyolc év óta nem változott. Ez bizony nagyon káros hatással van egy sor szociális juttatásra, a szociális háló nem, illetve alig működik miatta. A 22 500 forintos nyugdíjminimum emelésére nincs lehetőség, de a havi ötmilliós jövedelem folyósítására az államkasszából, arra van!

Három részre van szakadva az ország: a Dunántúlon viszonylagos jó lét van, ami már Baranya egy részéig nem jut le, Budapest egy hatalmas vízfej lett, és van a Dunán inneni rész, főként Észak-Magyarország már bizony nagyon rossz állapotban van, de nincs oka nagy dicsekvésre a Viharsaroknak se!

Mire mennek el az adóforintjaink? Például erre egyre több: 

 

Békéscsaba, 2017. augusztus 24.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Kína előrehaladásának legnagyobb motorja a szegénység volt. Ezt kell csinálni Magyarországon is, mert aki szegény és kifosztott, végig fogja dolgozni a napi 18 órát!” (Demján Sándor milliárdos, a 100 leggazdagabb magyar listájának negyedik helyezettje 160 milliárdos vagyonnal)