Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15597147

2017. november 18.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Jenő napja van.
Holnap Erzsébet napja lesz.

Huszonhat embert ölt meg a texasi ámokfutó

… majd elmenekült, miután rálőttek. Kivonult az FBI is a helyszínre.

  • 26 halálos áldozata és 20 sebesültje van a legújabb amerikai fegyveres ámokfutásnak.

  • A gyilkos a texasi Sutherland Springsben egy kis templomban kezdett el lövöldözni.

  • Miután az elkövető tűzharcba keveredett egy helyi lakossal, elmenekült a helyszínről.

  • Autós üldözés következett, amelynek során a tettes karambolozott és meghalt.

  • A halálos áldozatok és a súlyos sérültek között is vannak gyerekek.

  • Az elkövető a 26 éves Devin Patrick Kelley, aki korábban az amerikai légierőnél szolgált, és hadbírósági tárgyalást követően szerelték le.

  • A támadás indítéka egyelőre nem ismert.

  • A mészárlást Kelly egy nagy tűzerejű, félautomata gépkarabéllyal követte el, amelyet szabályosan vásárolt.

Egy texasi baptista templomnál nyitott tüzet vasárnap helyi idő szerint nem sokkal délelőtt 11 óra után egy fegyveres férfi a gyanútlan hívőkre, akik éppen istentiszteleten szerettek volna részt venni. A texasi San Antonio mellett lévő Sutherland Springsben történt támadás során huszonhatan meghaltak és huszan megsebesültek. A CBS News szerint a sebesültek között van egy hat éves kisfiú, akit négy lövés is ért.

Greg Abbott texasi kormányzó a mészárlás után pár órával már a helyszínre érkezett, és sajtótájékoztatót tartott. Ennek során elmondta, hogy a legfiatalabb áldozat öt éves, a legidősebb 72, a tettes indítékai egyelőre ismeretlenek. Megerősítette: a támadást követően a tettest is holtan találták autójában. 

A vasárnapi sajtótájékoztatón a texasi közbiztonsági hivatal szóvivője azt közölte, hogy egy helyi lakos puskát ragadott, és rálőtt az elkövetőre, amikor az kilépett a templomból. A tettes ennek következtében eldobta fegyverét, és menekülni kezdett. Ez a helyi lakos aztán üldözőbe vette a helyszínről autójával elmenekülő tettest, aki később letért az úttestről, és összetörte járművét. A szóvivő a tettest fiatal, fehér férfiként írta le, aki fekete ruhát és golyóálló mellényt viselt a támadás során. Azt is állította: nagy valószínűséggel életelet mentett a helyi fegyveres fellépése. Az egyelőre nem világos, hogy az elkövető öngyilkosságot követett el vagy esetleg a menekülés közben őt ért lövések okozta sérülésekbe halt bele.

Az AP hírügynökség magyar idő szerint hétfőn reggel kiadott jelentése idézi a helyi KSAT televíziós csatorna interjúját, akiknek sikerült megszólaltatni az üldözés egyik résztvevőjét. Johnnie Langendorff azt állította a KSAT-nak, hogy épp a templom mellett haladt el autójával, amikor látta, hogy a fegyveres elkövető tűzharcba kerül az egyik helyi lakossal. Ez a lakos aztán segítséget kért tőle, és beszállt Langendorff autójába. Üldözni kezdték a gépkocsival menekülő tettest az autópályán, miközben az először kiérkező rendőrautók még az ellenkező irányba tartottak, a templom felé. Langendorff szerint a gyilkos végül elvesztette uralmát a járműve felett és karambolozott. A helyi lakos ekkor fegyverrel a kezében kiszállt, és a balesetet szenvedett járműhöz ment, azonban a tettes ekkor már nem mozdult. A rendőrség kiérkezéséig álltak őrt a holttestnél.

A CBS News riportere, David Begnaud még a vasárnapi sajtótájékoztatót megelőzően azt jelentette, hogy a hatóságok a 26 éves Devin Patrick Kelley-t nevezték meg elkövetőként.

Forrás: mno.hu