Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15639138

2017. november 24.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Emma napja van.
Holnap Katalin napja lesz.

Hivatalos: távozik Bernd Storck

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) keddi ülése után már nem Bernd Storck a magyar válogatott kapitánya.

Az elnökség értékelte a világbajnoki selejtezősorozat eredményeit, ezután úgy döntöttek, hogy elfogadják Bernd Storck lemondását. A német szakember a sportigazgatói tisztségéből is távozik. 2015 márciusában nevezték ki sportigazgatónak, majd júliusban szövetségi kapitánynak.

„A testület úgy döntött, hogy egyhangúlag elfogadja Bernd Storck közös megegyezéssel történő távozását. Megszűnik a megbízatása. Az MLSZ felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy soron kívül kezdje meg a tárgyalást az új szövetségi kapitányról. A válogatottnak két mérkőzése van még idén, az idő rövidsége miatt elképzelhető, hogy erre a két mérkőzésre megbízott szövetségi edző készíti fel a csapatot. Az MLSZ vezetése megköszöni Bernd Storcknak az eredményes munkáját, hiszen az ő vezetésével ért el nemzetközi sikereket a felnőtt válogatott és az utánpótlás válogatottak is” – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

A csapatra még két barátságos meccs vár novemberben: november 10-én Luxemburgban, 14-én hazai pályán Costa Rica ellen.

Ők fogadták el Storck lemondását: Csányi Sándor, Balogh Gabriella, Bánki Erik, Berzi Sándor, Dankó Béla, Anthony Radev, Török Gábor, Garancsi István, Nyilasi Tibor.

Mérlege a magyar válogatott kispadján 25 mérkőzésen: 8 győzelem, 7 döntetlen, 10 vereség. 2017-es mutatója: 2 győzelem, 0 döntetlen, 5 vereség.

Forrás: alfahir.hu 

sokkaljobb-kommentár: A válogatott és az NB-I-es focisták jövedelme 3 és 8 millió forint között szóródik. Adókedvezményt kapnak, jövőre állítólag már alig fognak adózni. A kapitány fizetése évi 500 millió forint körül volt. Ezért az eredményért ez igazi ajándék mind a focistáknak, mind a kapitánynak. Ha nem emelték volna meg az EB-re kijutó csapatok számát, nem jutottunk volna ki. A TAO-ba kiterelt pénzek bizony már nagyon hiányoznak például az egészségügyből, az oktatásból, vagy a szociális ágazatból.

Békéscsaba, 2017. október 18.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) újraválasztott elnökének, Csányi Sándornak az évértékelőjében elhangzottak is jól jelzik, hogy sok helyen a profikra, külföldiekre költik a TAO-pénzt. Az MLSZ-elnök kijelentette: korlátozni szeretnék az NB I-ben szereplő klubok külföldi játékosainak számát és nem adnának az utánpótlás támogatására a külföldieket foglalkoztató kluboknak. Ezzel is arra ösztönöznék a klubokat, hogy a saját nevelésű futballistáknak teremtsenek inkább játéklehetőséget.” (Részlet az Így lehet sportot űzni a TAO-pénzek milliárdjainak eltüntetéséből című cikkből) Mivel a Társasági adóba az adóalapból szervezik át a pénzt, az a jegybanki alapítványokhoz kiszervezett pénzekhez hasonlóan – mondjon bárki bármit – KÖZPÉNZ!)