Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15628225

2017. november 22.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Cecília napja van.
Holnap Kelemen napja lesz.

Hadházy: A mentelmi jogom mögé bújik Simonka

Bár az LMP-s Hadházy Ákos kérte saját mentelmi jogának a felfüggesztését, az Országgyűlés kormánypárti többsége hétfőn a parlamentben leszavazta. Az LMP társelnökét Simonka György fideszes képviselő rágalmazás miatt szeretné beperelni, amiért azzal vádolta meg, hogy Dél-Békésben Simonka György a saját magához és családjához köthető cégekhez csatornázott uniós fejlesztési támogatásokat. Hadházy Ákos szerint Simonka György így valójában az ő mentelmi joga mögé bújt, hiszen így nem kell bíróság előtt tisztáznia magát.

Simonka György Budai Gyulával dinnyét kóstol (fotó: wikipedia)

Az LMP-s Hadházy Ákos tavaly októberben vádolta meg Simonka György fideszes parlamenti képviselőt azzal, hogy a hozzá és a családjához köthető cégeken keresztül több mint 22 millió forintot kaptak arra, hogy dinnyét és paprikát kóstoltassanak áruházakban. Simonka rágalmazásért feljelentette Hadházyt, akit azonban parlamenti képviselőként véd a mentelmi joga.

A Békéscsabai Járásbíróság a 14b222/2017/5. számú végzésében Hadházy Ákos országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta magánvádas ügyben – ismertette Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Ehhez azonban kell az Országgyűlés többségének hozzájárulása.

Az Országgyűlés bizottsága hétfői ülésén – követve az eddigi töretlen gyakorlatát, magánvádas indítványról van szó – úgy döntött, hogy ne függesszük fel Hadházy képviselő mentelmi jogát – közölte Hargitai János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke.

Én viszont arra kérem a parlamentet, hogy függesszék fel a mentelmi jogomat. Kérem, hogy adjanak ki – hangoztatta Hadházy.

Ha ugyanis kiadná az Országgyűlés Hadházyt, akkor Simonka Györgynek a bíróságon kellene bebizonyítania azt, hogy csak rágalom a közpénzek családi cégeihez juttatása.

Nem én bújok és nem is akarok a mentelmi jogom mögé bújni, hanem ő szeretne az én mentelmi jogom mögé bújni. Jó lenne, ha nem tehetné meg. Az ügy elképesztő: dinnye- és paprikakóstolásra kapott az egyik családtagjának a cége 20 millió forintnyi európai uniós pénzt – mondta az LMP képviselője.

Az Országgyűlés Fidesz–KDNP-s többsége végül nem függesztette fel az LMP-s politikus mentelmi jogát. Simonka Györgynek így nem kell bíróságon bebizonyítania, hogy amit Hadházy mond, az csak rágalom.

Forrás: hirtv.hu

A Hír Tv teljes cikke a Híradó videó-felvételével elérhető ITT

A Közel egymilliárd forint kárt okozott Simonka György cége című cikk elérhető ITT

sokkaljobb-kommentár: Részlet Simonka életrajzából: „Simonka György 1974. március 11-én született Medgyesegyházán. 1993-ban villamossági szerelő és minősített hegesztő szakmát szerzett. 2002-ben középfokú kereskedelmi és mezőgazdasági tanulmányait fejezte be. A tudását külföldön kamatoztatta. Külföldi tapasztalatszerző és tanulmányi útjai után üzletember lett.” Legalább nem kell keresni se a szakdolgozatát, se a doktori disszertációját…

A parlamenti üléseken általában csak akkor vesz részt, amikor szavazni kell. A Békés megyei Fidesz elnökeként további négy évre jelölni fogják az egyéni képviselői posztra. Ugyanolyan kikezdhetetlen és pótolhatatlan embere a Fidesznek, mint Farkas Flórián… A valódi elszámoltatás és az igazi rendszerváltás végrehajtása elkerülhetetlen feladat!

Békéscsaba, 2017. november 14.

F. I. – T. Z.  

Emlékeztető 1.: „Mikor lehet elmondani végre azt, hogy már nem vagyunk Következmények nélküli ország? Valódi rendszerváltozás kellett volna, de nekünk sem a forradalom, sem a rendszerváltozás nem sikerült. Az a kevés magyar, akinek sikerült, azok viszont ma már többszörös milliárdosok, offshore lovagok, oligarchák, a társadalom többsége viszont egyre rosszabb helyzetbe kerül az alacsony fizetések, a magas adók, a devizahitelezésnek nevezett csalás és a korrupció miatt. Egyre többször hangzik fel a sóhaj, hogy Anyám, én nem ilyen lovat akartam!” (Részlet az 1956. november 4-e pokoli hajnala című írásból)

Emlékeztető 2.: „Van az országban egy 100-250 ezer ember, aki ennek az új uralkodó osztálynak a része. Van egy további 500 ezer ember, aki jól él, mert kapcsolódik valamilyen szinten hozzájuk. Van 1 millió ember, aki el van, és akkor ott marad 8 millió ember, aki nyomorog, leszakad, küszködik. A kormánynak az alapvető feladata az, hogy ezt a 7-8 millió embert becsapja” (Róna Péter közgazdász)