Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 14617947

2017. szeptember 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ma Móric napja van.
Holnap Tekla napja lesz.

Csak szóban utasítja el a menekültek befogadását a kormány

Miközben több tíz milliárdot költött a kormány menekültellenes propagandára, a háttérben már több mint 1200 ember jutott menekült- vagy oltalmazotti státuszhoz az elmúlt két évben. Ez csaknem annyi, mint amennyit a vitatott uniós kvóta előírna Magyarország számára. A kormányzati politikusok a befogadottak számáról nem nyilatkoznak, illetékesség hiányára hivatkozva hárítják a kérdést.

Elkezdődött a Soros-terv végrehajtása, hangoztatta a propagandaminiszter helyettese keddi sajtótájékoztatóján. Dömötör Csaba úgy látja, a kvótaperben született ítélet után Brüsszelben már felső korlát nélküli, állandó menekültelosztási kötelező rendszerről beszélnek, amit a magyar kormány elutasít. Ebben nincs kompromisszum – tette hozzá a politikus.

Arról azonban – illetékesség hiányára hivatkozva – már nem beszélt Dömötör Csaba, hogy kvótán kívül hány menekültet fogadott be Magyarország. „Ennek utánanézünk, nálam nincsen erre vonatkozóan pontos adat, szerintem a Belügyminisztérium lehet az illetékes” – fogalmazott.

Nem tud befogadott menekültekről vagy oltalmazotti státuszú emberekről a Fidesz frakcióvezetője sem. Ő is a bevándorlási hivatalra mutogat. „Nem tudom megmondani, Végh Zsuzsannától kérdezzék meg. Ugye az oltalmazotti státusz, az egy egyszerűbb és más eljárás, mint a menekültstátusz, ott lehet egyszerre több speciális csoport esetében oltalmazotti státuszt adni, de nem tudom megmondani” – nyilatkozta Kósa Lajos.

Pedig a statisztikai hivatal szerint a válság 2015-ös kezdete óta 1248 ember jutott Magyarországon menekült- vagy oltalmazotti státuszhoz. Ez csaknem annyi, mint ahány ember menedékkérelmét az uniós kötelező betelepítési kvóta szerint el kellene bírálnia a magyar hatóságoknak.

A befogadottakat ugyanolyan jogok illetik meg számos területen, mint a magyar állampolgárokat. Az ingatlanvásárláshoz Lázár János kancelláriaminiszter ígért segítséget, miután az alapvető jogok biztosa megkereste. A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület ugyanis azt tapasztalta, hogy a kormányhivatalok engedélyhez kötik az ügyletet.

„Az ombudsman egyetértett velünk, azt mondta, hogy nem kell külön engedély a menekülteknek és oltalmazottaknak. Ezzel a véleményével megkereste az illetékes minisztert, aki szintén egyetértett vele és egy ígéretet tett, hogy ez a gyakorlat megváltozzon és újra összhangban legyen a jogszabályokkal. Igazából akkor fog kiderülni, ha lesz egy újabb ilyen ügy, hogy valóban megváltozott-e a kormányhivataloknak az eljárása és gyakorlata, úgyhogy erre még várnunk kell, hogy valóban teljesül ez az ígéret, de bízunk benne, hogy megváltozik ez a gyakorlat” – mondta Mécs János, a szervezet jogi tanácsadója.

A Jobbik szerint a kormány tehet arról, hogy bár a törvény feketén-fehéren fogalmaz, mégis zavar van a fejekben. „A kormányzati propaganda olyan szintet ért el, hogy most már sokszor a tudatot és a racionalitást is felülírja, és ezért nagyon sok kormányintézményben dolgozó ember nem tudja, hogy a jogszabályoknak feleljen meg vagy éppen a kormányzati propaganda által elvártaknak” – jelentette ki Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője.

A statisztikák szerint egyébként a jogi határzár idén március végi szigorítása óta minden korábbinál többen kaptak oltalmazott státuszt, annak ellenére, hogy a tranzitzónákban beadott menedékkérelmek száma az elmúlt évekhez képest drasztikusan csökkent.

Forrás: hirtv.hu

sokkaljobb-kommentár: A 350 ezer eurós Letelepedési kötvény alapján is bejutottak vagy húszezren. Ezeket a kötvényeket öt év után az adófizetőkkel kamatostól visszavásároltatják! A hasznot már a Rogán Antal-féle baráti kör zsebre vágta. A visszavásárlás a választás után már meg is kezdődik, mert letelik az első vásárlók esetében az öt év. Hogy mennyire kólintja majd fejbe ez a visszavásárlási kötelezettség a magyar költségvetést, nem lehet még tudni. Valószínűleg kegyetlen megszorítások jönnek, mert jócskán megugrott az államadósság is. Ettől függetlenül megkezdődik a szavazatvásárlás, és jut belőle bőven a határainkon túlra is. A következményeit meg a belső magyaroknak kell elviselni!

A török embercsempészek már nem a Földközi-tengeren, hanem a Fekete-tengeren szállítják a jövevényeket. Tegnap viharba került egy hajó, a fedélzetén több mint 150 migránssal. Őket valószínűleg a nem is túl távoli jövőben már Békésben vagy a Hajdúságban üdvözölhetjük! Kerítés az nincs, de ha van is, 25-30 fő bejöhet a kapuknál úgy, hogy hamis személyi adatokat diktál be. Vagyis okirat hamisítással kezdi az európai létet. Vajon egy európai polgár meddig jutna el az iratai nélkül nemcsak a földgömb másik felére, hanem Európába is.

Az Új útvonal: kikötőbe vontatták a Fekete-tengeren sodródó migránshajó című cikk elérhető ITT

Békéscsaba, 2017. szeptember 14.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Tisztelt hölgyeim és uraim! Ennek a politikai taktikának a lényege abban áll, hogy a kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon. Nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy jó döntéseket hozzon, majd próbálja megvédeni érvekkel azokat a változtatásokat, amelyek megtestesülnek a döntésekben, hanem, hogy a közelmúltban közzétett iratokból is idézhessek, az a dolga, hogy az ellenzéket folyamatosan támadni kell. Ellenségképet kell fölépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenséget, ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal.” (Orbán Viktor 2006. november 10-én)