Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15797930

2017. december 12.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Gabriella napja van.
Holnap Luca napja lesz.

Budai Gyula és a kommunista bírók

Budai Gyula Fideszes potentát lekommunistázta az egész bírói kart a parlament igazságügyi bizottságában. Igaz, nem gondolta, hogy egy bekapcsolt mikrofon leleplezi. Ugyanígy járt a bekapcsolt mikrofonnal Sárközi francia elnök és Obama amerikai elnök. Ők Netanjahu izraeli miniszterelnökkel kapcsolatban nyilatkoztak meg. Erről bővebben ITT

Részlet Budai Gyula wikipédián elérhető életrajzából: „Középiskolai tanulmányait Nyíregyházán fejezte be a Vasvári Pál Gimnáziumban. 1982-ben nyert felvételt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára, melyet 1987-ben, vagy 1989-ben végzett el (két kormányzati forrás eltérő évet közöl).

Az egyetemi diplomát követően első munkahelye a Budapesti Katonai Ügyészség volt, ahol ügyészként dolgozott, majd 1994 szeptemberétől ügyvédként dolgozik az általa vezetett Budai és Kovács Ügyvédi Irodában, ahol 2011. évi parlamenti vagyonnyilatkozata szerint 2010. december 1-től szünetelteti foglalkozását.

Az ügyvédi iroda magánokirat-hamisítási ügybe is keveredett (előnytelen földtulajdon adás-vételi csereszerződés), mely színlelt szerződéseket Budai ellenjegyezte, a Pest Megyei Főügyészség 2010. novemberi döntése alapján azonban az elévülési idő letelte miatt vádemelésre nem kerülhetett sor. Budai azzal hárította el a Parlamentben feltett újságírói kérdést, hogy nem politikusként, közszereplőként, hanem ügyvédként végezte a tevékenységét az ügyben, bíróság pedig nem állapította meg a szerződések színleltségét.”

Hát ennyi! Kifogás is mindig van, és nyafogás is. Arról, hogy múlik az idő, mégsem ő tehet… Katonai ügyészként ha az átkosban is működött, akkor ahhoz bizony illeszkednie kellett a fogaskerékbe. 1997. óta Fidesz-tag. Azóta nem szalad, hanem fut a szekere... Borsodban például a rokonok is jól jártak a földárveréseken.

Arról, hogy milyen eredménnyel zárult az elszámoltatási kormánybiztosi tevékenysége, nem igazán lehet információt találni. Gyanítani mindössze annyit lehet, hogy elég sok haver kapott akkoriban tőle jól fizető munkát, és rakódott az elszámoltatni valóhoz még néhány, valószínűleg milliárdos költség.

A Tovább gyarapították földjeiket Budai Gyula rokonai cí,ű 2013. januári írás elérhető ITT

„A Magyar Bírói Egyesület sajnálattal tapasztalja, hogy az elmúlt napokban a jogállamiság kereteit feszegető, a bírói függetlenséget megkérdőjelező, a bírákat, a bírói kart indokolatlanul sértő kijelentések és vélemények láttak napvilágot mértékadó politikusok nyilatkozataiban”. Az üzenet egyaránt szólhat Budai Gyulának és Lázár Jánosnak is, aki durván nekiment Baka Andrásnak. Ezzel még a párttársai se értettek egyet. Erről bővebben ITT !   

Békéscsaba, 2017. november 24.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Hatalmas botrány robbanhatna ki abból, ha nyilvánosságra hoznák az ügynöklistákat, úgy hogy büntetlenül beszélni is lehessen róluk – mondta a Magyar Nemzetnek Ungváry Krisztián történész, mikor a Momentum Mozgalom felvetéséről kérdeztük. A titkosítás feloldása a parlamenti pártokat is megrengetné, a legsúlyosabb csapást Ungváry szerint azonban a magát harcos antikommunistaként beállító a Fidesz–KDNP szenvedné el „ahol egyébként sem csekély a korábban vörös párttagkönyvet birtokló tagok száma”. (Részlet az Ügynöklista: „a legsúlyosabb csapást a Fidesz–KDNP szenvedné el című cikkből)