Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15143875

2017. október 24.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Salamon napja van.
Holnap Bianka napja lesz.

Bármelyik percben kitörhet az iraki-kurd háború

Az iraki kormányerők pénteken megkezdték hadműveleteiket a kurdok ellen Kirkuk tartományban – közölte az AFP hírügynökséggel a hadsereg egyik névtelenül nyilatkozó tábornoka.

Az iraki tábornok kijelentette, a hadsereg erői visszafoglalják azon állásaikat, amelyeket a kurd fegyveres erők foglaltak el 2014 júniusában, kihasználva az Iszlám Állam dzsihadista szervezet akkori támadása okozta káoszt.

Az iraki kurdisztáni régió vezetése ezzel egy időben jelentette be, hogy mintegy hatezer fegyveresét dobta át Kirkukba az iraki kormányerők várható támadására készülve. Az erbíli székhelyű Rudau televíziónak nyilatkozva Koszrat Raszul kurd alelnök azt mondta, hogy csütörtök késő este küldtek erősítést Kirkukba, attól tartva, hogy a hadsereg elfoglalja kurd erők által ellenőrzött olajban gazdag tartományt.

Az olajban gazdag Kirkuk tartomány nem része ugyan az iraki autonóm Kurdisztánnak, de ott is megtartották szeptember 25-ki kurd függetlenségi népszavazást. Az iraki kormány válaszul a népszavazásra számos gazdasági és jogi intézkedést hozott, hogy elszigetelje a kurd területeket.

A kurd regionális kormány csütörtök este közölte, hogy az iraki hadsereg Kirkuktól délre jelentős erőket vont össze, harckocsikat, terepjárókat vezényelt a térségbe, és támadásra készül Kirkuk ellen. Az iraki kormány később visszautasította a kurd biztonsági tanács állítását.

– Nem tervezzük, sőt, eszünk ágában sincs megtámadni iraki Kurdisztánt – mondta a kormány szóvivője.

Ennek ellenére a Twittert ellepték a képek és videók a Kirkuk felé vonuló katonai járművekről, illetve az irkai katonák és milicisták fenyegető üzeneteitől – írja az Index.

A Basír and Taza Kurmatu falvaknál húzódó kurd állásoktól alig három kilométerre páncélosok és tüzérségi eszközök várakoznak.

A katonai parancsnokok válságtanácskozást tartanak, egyikük nemzetközi beavatkozást sürget, mielőtt a szembenállás „óriási katasztrófába torkollna”.

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Bizony a magyar zsoldos katonák ott vigyázzák a kurd területeken a Mol Észak-iraki olajmezőit. Hogy miért a magyar adófizetők állják a számlát, azt nem lehet tudni. Talán azért, mert így olcsóbb a magyarországi adófizetésben nem igazán jeleskedő multi. Erbilben, a kurd terület fővárosában valakik árulták a Letelepedési kötvényt is – remélhetőleg nem vásárolt belőle az Iszlám Állam. A szíriai Mol olajmezőket valószínűleg tönkretette még 2012-ben az Iszlám Állam. Észak-Irakból az olaj a világpiacra Törökországon keresztül jut el. Erdogánékék már közölték is, hogy elzárják a vezetéket… Hogy miért kell a háborús övezetekben olajmezőkkel terheli a magyar adófizetőket, arra jó lenne válaszolni. Bizony nagyon nagy kára lehet ebből a magyar adófizetőknek, mert jelentős Mol-részvényt vásárolt vissza a második Orbán-kormány!  

A Még több magyar zsoldos katonát Irakba című korábbi írásunk elérhető ITT

Békéscsaba, 2017. október 13.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A sokmilliárdos letelepedési bizniszben nem maradt olyan főszereplő, akit ne lehetne kapcsolatba hozni Habony Árpáddal. Különösen az a grúz–izraeli csapat áll közel hozzá, amely az oroszok magyarországi bevándoroltatásához biztosítja az infrastruktúrát. A Tbilisziből Tel-Avivba, majd Budapestre származott közösség további referenciái: SZDSZ, BKV, Princess pékséglánc.” (Részlet A péknek nincs szaga című cikkből)