Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15800272

2017. december 13.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Luca napja van.
Holnap Szilárda napja lesz.

Az egyik idővonalon vita zajlik az Erzsébet utalványról

Magam is hozzászóltam, amit a nagy sikerre való tekintettel átmásolok ide is!

Megkezdődött tegnap (november 23-án) a nyugdíjasok részére a 10 ezer forint értékű Erzsébet utalványok kézbesítése. A 10 ezer forintnyi utalvány 15 ezer forintos költséget okoz a jövedelemhez alig jutó magyar adófizetőknek!! Rengeteg havi egy milliós Fideszes téblábol az utalvánnyal kapcsolatos adminisztrációban. A nyáron az egyik úgy bukott le, hogy nem az Erzsébet üdültetési helyén szállt meg, hanem luxus szállón, luxus autóval utazgatva a munkahelye és a luxus szálló között. 1,6 millió csak a fizetése, erre rakódik rá a gépkocsi használat és a szálloda költsége. Sok szabálytalanság lehet a forgalmazás körül. Ami még felesleges: világszerte vannak magyar nyugdíjasok. A tavalyi Erzsébet utalvány kiküldés 180 millió forint postaköltséget okozott, mert egészen Ausztráliáig zajlott a postázás. Hogy ott mit kezdtek az utalvánnyal, azt nem lehet tudni. Eljöttek Magyarországra elkölteni?

A 10 ezer forintot amennyiben hozzáírnák a decemberi nyugdíjhoz egy külön soron, az INGYEN lenne, és a nyugdíjas számára szabadon felhasználható juttatás lenne.

Korábban a franciák forgalmazták az utalványokat, de a magyar kormány megfosztotta őket a lehetőségtől. A Világbank vitarendező szervezete 23 millió dollárt, vagyis majdnem hétmilliárd forintot ítélt meg annak a francia cégnek, amelyet az Erzsébet-utalvánnyal és a Szép-kártyákkal szorított ki a magyar piacról a kormány. (Forrás: portfolió) Sajnos további perek és további fizetni valók várhatók!

Nagy üzlet ez a 10 ezer forintos utalvány, de nem biztos, hogy a nyugdíjasok járnak jól vele. Az Orbán Viktor által meglátogatott Bözsi néni a hat fős falujában vajon mit kezd vele? Csak élelmiszerre költhető el, nem lehet például gyógyszerre vagy rezsihátralék rendezésére költeni! Persze, lehet erre azt mondani, hogy ez populista (népies) duma, de azért az igazságtartalmán elgondolkodni fél percet megér!

Békéscsaba, 2017. november 24.

Forgó Irén nyugdíjas

Emlékeztető: „Mikor lehet elmondani végre azt, hogy már nem vagyunk Következmények nélküli ország? Valódi rendszerváltozás kellett volna, de nekünk sem a forradalom, sem a rendszerváltozás nem sikerült. Az a kevés magyar, akinek sikerült, azok viszont ma már többszörös milliárdosok, offshore lovagok, oligarchák, a társadalom többsége viszont egyre rosszabb helyzetbe kerül az alacsony fizetések, a magas adók, a devizahitelezésnek nevezett csalás és a korrupció miatt. Egyre többször hangzik fel a sóhaj, hogy Anyám, én nem ilyen lovat akartam!” (Részlet az 1956. november 4-e pokoli hajnala című írásból)