Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 14641483

2017. szeptember 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ma Gellért napja van.
Holnap Eufrozina napja lesz.

A kettős mérce diadala nem mindig jön be!

A közalkalmazottaknak el kellett dönteni, hogy vagy fizetés vagy nyugdíj! Az nem lehet, hogy kettős jövedelmet húzzanak!

A közalkalmazottak nem is, de a hatalom és egyre népesebb holdudvara, az élvezhet sokszoros jövedelmet is. A törvény nem vonatkozik például a miniszterekre, államtitkárokra, országgyűlési képviselőkre. Harrach Péter, mint a KDNP frakcióvezetője egymillió körül kap az országgyűlési büdzséből, de felvesz vagy 300 ezer forint nyugdíjat is. Valamennyi idősebb miniszter és képviselő kapja a kettős ellátást. Pintér Sándor a legérdekesebb, ő 1989 óta nyugdíjas. Akkor azt hitte, hogy vége a karrierjének, mert hát jókor volt az átkosban is jó helyen. A belügyminiszteri fizetéshez meg jól jön a nyugdíj. Fónagy János, Mikola István és többi nyugdíjkorhatárt betöltő is dupla jövedelmet húz.

2012-es információ: A dupla ellátás tényét jövő év április 30-ig kell bejelenteni a nyugdíjfolyósító szervnek, és július 1-jétől már nem jár a nyugdíj annak, aki a nyugdíj mellett dolgozik. Az öregségi nyugdíj szünetelése alatt az illető továbbra is nyugdíjasnak minősül, és ha megszűnik a normál jogviszonya, akkor ezt igazolnia kell, és akkor újra kapja a nyugdíját. Jövő év júliusában lépnek életbe a közszférára vonatkozó egységes nyugdíjszabályok és a dupla juttatás tilalma – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteken az MTI-vel. Amikor ez a hír megjelent, még nem tudta a nagyérdemű, hogy ez csak rá vonatkozik, a törvényalkotókra nem!

Orbán Viktor miniszterelnök mivel is csábította ide a külföldi multikat? Jöjjenek, mert itt olcsó a munkaerő! Addig csábította őket, hogy jöttek is, a magyar munkavállalók közül sokan meg mentek a megalázóan alacsony jövedelem miatt. Sehol a világon nincs még egy ilyen helyzet, hogy a jövedelem felét az állam különböző adókkal elveszi! A minimálbéremelésekkel is az állam jár jól, és nem a munkavállaló. A minimálbért a Fidesz tette adókötelessé, ráadásul úgy, hogy a havi ötmilliós jövedelmű is, a minimálbéres is 15 százalékkal adózik a gyalázatos egykulcsos adó miatt. Amelynek köszönhetően a hatalom és egyre népesebb holdudvara és a magas jövedelműek nem, vagy alig fizetnek adót! A társasági adót a multik esetében 9 százalékkal, a kis- és középvállalkozások esetében egy százalékkal csökkentették! Az egyik Adidas cipőben fut, a másik mezítláb.

Most beütött a krach, mert munkaerőhiány lépett fel. Megkezdik a 2013-ban vagy utána nyugdíjba vonultak visszacsábítását például az orvos- és nővérhiány miatt. Alakítsanak nyugdíjas szövetkezeteket – mondja Kósa Lajos. Azok élére meg odarakják a haverjaikat havi egymillióért? Megint a javunkat akarják! És sajnos el is veszik. Illetve sokét el is vették például a devizahitellel, vagy a magán-nyugdíjpénztári pénzek elvételével! A rengeteg brókerbotránynak se lett következménye, és félő, hogy itt már semminek nem lesz! A hatalom akadálytalanul nyomul tovább, a Fidesz mindent visz! A szebb jövőt is…

Békéscsaba, 2017. június 20.

Anton

Emlékeztető 1.: „Kettős mérce el ne hagyj! A kormány a gazdagok támogatásával van elfoglalva és nem az embereken segít. A multiknak a társasági adója 9, a magyar kis- és közepes vállalkozóké, akik a magyar munkavállalók többségét alkalmazzák, egy százalékkal! Munkahely-teremtési támogatás, uniós pénzek, adókedvezmények sora illeti meg a multikat, de a magyar vállalkozókat nem igazán.” (Részlet a Nem árt tudni róla! című írásból) 

Emlékeztető 2.: „Orbán Viktor 2001-ben az Európai központi Bank befolyása alá helyezte a Magyar Nemzeti Bankot. Azóta se a magyar kormány, se a magyar Parlament, se a magyar választópolgárok nem gyakorolhatnak felügyeletet „saját” Nemzeti Bankjuk felett. Ezzel persze nem nagyon dicsekszenek!” (Részlet a Miért nincs pénze a magyarnak? című cikkből) Mindennek ellenére a jegybank minden kiadása a magyar adófizetőket terheli, és nyereségét a jegybank-elnök hat alapítványba folyamatosan kiszervezi.