Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15640273

2017. november 24.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Emma napja van.
Holnap Katalin napja lesz.

A Jobbik szerint egyértelmű az Ab üzenete: tavasztól visszaszerzik a termőföldet a Mészáros-féléktől

Magyar Zoltán Alkotmánybíróság előtti sajtótájékoztatója

Az alfahir.hu cikke a témában elérhető ITT !  

Forrás: alfahir.hu

Részlet az Újabb földeső nagybirtokosoknak, oligarcháknak, pártembereknek című cikkből:

Hét fideszes képviselő örülhet a földnek

Közvetlenül a politikai érdekeltségek sem maradtak ki az idei földesőből: hét fideszes képviselő szerzett követve vagy közvetlenül földet a titkos földosztogatásból. Köztük az olimpiai bajnok Farkas Sándor, aki a Kinizsi 2000 Mg. Zrt 38 százalékos tulajdonosaként 82 birtokot kapott. Ennek a cégnek a területeit 3400 hektárra becsülik. A második Tóth Józsefhez köthető Agrocentina Kft. 29 birtokkal, a harmadik Földi László-féle Dél-Pest megyei Zrt (amelynek felügyelőbizottsági tagja) hét birtokkal. Daher Pierre és Örvendi László érdekeltségei 2-2, Czerván György érdekeltsége útján és Hanó Miklós személyesen 1-1 birtoktesthez jutottak hozzá. Farkas Sándor, Hanó Miklós, Örvendi László, Tóth József tagjai az Ángyán–Bencsik-módosítókat elkaszáló Mezőgazdasági Bizottságnak.

Itt a földtörvény magyarázata: Czerván György fideszes államtitkár az 1100 hektáron gazdálkodó Aranyszarvas Zrt 25 százalékos tulajdonosa. A mostani földeső során neki „csak” egyetlen birtok hullott az ölébe, mégis talán beláthatjuk, miért is bánik a kormányzat olyan megértően a nagybirtokkal, hiszen a képviselői között is ülnek hús-vér nagybirtokosok.

A Budai Gyula rokonságához tartozó, több ezer borsodi hektáron pöffeszkedő Karmopol-Agro Kft összesen 34 birtokot kaparintott meg a helyi gazdálkodók elől. Tavaly így a Gerzsánszki-család cégei összesen 774 hektár földet vettek karmaikba a botrányos földhaszonbérleti pályázatok révén. Mielőtt szó érné a ház elejét, idézzük Budai Gyula ide vonatkozó közleményét: „Gerzsánszki Lajos Budai Gyula unokaöccsének apósa, amely kapcsolat a polgári törvénykönyv vonatkozó 685. paragrafusa szerint sem hozzátartozói, sem pedig rokoni kapcsolatnak nem minősül.” Ilyen az, amikor a jog elválik erkölcsi talapzatától… (Matolcsy Györgynek meg 7,5 milliárd rokona van... – F. I.)

Békéscsaba, 2017. október 18.

Összeállította: Forgó Irén

Emlékeztető 1.: „Azzal, hogy a magyar termőföld oligarchák, narancsbárók kezébe kerül, véget ér a remény arra, hogy egyszer Kertmagyarország lesz, mert ha az valósulna meg, akkor 30 millió embert lenne képes eltartani a magyar föld, és szükség lenne a munkáskezekre! Így meg néhány amúgy is elég gazdag és nem is túl népes család kezébe kerül a föld. A magyar kisember, az egykori kisgazda mehet közmunkásnak a báró úr földjére. A legelők, a nemzeti parkok is a kezükbe kerülnek, és a kisemberek kisemmizése akadálytalanul folytatódik. Aki jószággal foglalkozna, nem jut takarmányt termő földhöz, legelőhöz.” (Részlet a Félő, hogy a magyar vidék ki fog ürülni című cikkből)

Emlékeztető 2.: