Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15022605

2017. október 17.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Hedvig napja van.
Holnap Lukács napja lesz.

A bérunióról – avagy a kályhától el kell indulni!

A bérunió az első lépés afelé, hogy végre megélhetést nyújtó munkabért kapjanak a volt szovjet blokk országaiban is az emberek! Nálunk már vannak bőven a bérplafon megszüntetése óta ötmilliós jövedelműek is, de sajnos nagyon sok a minimálbéres is, amelynek összege nettó 90 ezer forint körül van. Vagyis a létminimumot sem érheti el. Ugyanis a létminimumot már nem engedi számítani a kormány.. Mintha nem is lenne...

A közmunka bevezetése egy nagy bukás! Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor havi egymilliós tanácsadója egyszer azzal dicsekedett, hogy ennek az ötlete tőle származik! Hát okosabbat is kitalálhatott volna.

Orbán Viktor miniszterelnök az olcsó munkaerőt reklámozva csábította ide a külföldi multikat, akik jöttek is szép számmal. Kaptak hatalmas adókedvezményeket, állami támogatásokat, egymillió feletti munkahely-teremtési támogatásokat! Holott a magyar munkavállalók többségét (75 százalék körül) a kis- és közepes vállalkozások foglalkoztatják!

A bérunió nagyon csípi a kormány szemét, és kampányol is ellene, ahogy szokott, ha valami nem az ő szája íze szerint történik. A magyar társadalom most bebizonyíthatja, hogy igenis támogatni fog egy számára és Magyarország jövője szempontjából nagyon fontos kezdeményezést.

Aki azt akarja, hogy Magyarországot ne hagyják el a fiatalok (becslések szerint 600 ezren már megtették!), ne ürüljön ki az ország, az aláírja a Jobbikos kezdeményezést! Az egyik leggazdagabb magyar milyen lehetőséget is kínál a magyaroknak?

„Kína előrehaladásának legnagyobb motorja a szegénység volt. Ezt kell csinálni Magyarországon is, mert aki szegény és kifosztott, végig fogja dolgozni a napi 18 órát!” (Demján Sándor milliárdos, a 100 leggazdagabb magyar listájának negyedik helyezettje 160 milliárdos vagyonnal)

Békéscsaba, 2017. augusztus 24.

Anton

Emlékeztető 1.: Soha nem utaltak még haza annyi pénzt Magyarországra a külföldre vándorolt magyarok, mint most – hívta fel a figyelmet nemrégiben a Világgazdaság. A kivándorlás gyorsulásával párhuzamosan a lap szerint a hazautalások összege is növekszik, s már a magyar gazdaság 3 százalékát adja. A KSH nemzeti számlái szerint a külföldről kapott munkajövedelmek tavaly elérték a 920 milliárd forintot, ami 43 milliárd forinttal meghaladja a 2013-ast, és 236 milliárddal több, mint a 2012-es. Felidézték, hogy a hazautalás 2010-es kivándorlási hullám után kezdett el dinamikusan nőni. Az elmúlt öt évben százezrek hagyták el az országot átmenetileg vagy végleg. A hazautalásokon nagyot kaszál a jegybank, az állam és a számlavezető bank is!” (Részlet a 333 euró a magyar minimálbér című cikkből)

Emlékeztető 2.: „A Fidesz-kormány eltörölte a járulékplafont és eltörölte a havi kétmilliós jövedelemhatárt is. Így fordul az elő most már, hogy a sok esetben veszteséges állami cégek vezéreinek a fizetése ötmillió forint lett, és kapnak jutalmat, prémiumot is. Matolcsy György jegybankelnök túl a hatvanon is ennyit kap, és még néhány jegybanki alapítványból is jövedelmet húz. A jegybanki alapítványokba kiszervezett pénz ugyanúgy közpénz, mint a társasági adóba (TAO-ba) kiszervezett pénzek, amiből stadionok, focipályák sokasága épül már nemcsak itthon, hanem a határokon túl is. Ezeket persze fenn is kell tartani, mert átadás után veszteséget termelnek, hiszen se foci, se néző. Ezek pénzek bizony nagyon hiányoznak például az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ágazatból.” (Részlet a Közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrehozását javasolják című írásból)