Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 14622221

2017. szeptember 23.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ma Tekla napja van.
Holnap Gellért napja lesz.

A 2002-es választási kampányban történt!

Akkor is küzdelem zajlott a nyugdíjasok szavazataiért. Az MSZP ezerszer elmondta, hogy Nem lesz gázáremelés, és megígérte a nyugdíjasoknak a 13. havi nyugdíjat, a közszolgáknak az 50 százalékos béremelést, és már voltak arra utaló jelek, hogy az 1998–2002 között kormányzó Fideszt a szocialisták lapátra teszik, ami később meg is történt, és nyolc évre kiszorult a Fidesz a hatalomból.

Ekkor jött elő a Fidesz a 14. havi nyugdíj ígéretével, Schmitt Pál és felesége arcával megjelent a Fidesz-buborék is. A levelet szétterítették az országban. A postaköltség is tetemes lehetett, de már nem volt foganatja. A szocialisták nyolc évre birtokba vették az országot.

Schmitt Pál kikerült uniós képviselőnek, majd hazatért köztársasági elnöknek. Az öt éves szolgálati időt nem tudta kitölteni, mert egy csúnya plágiumbotrányba belebukott. Amikor már látszott, hogy a bukás elkerülhetetlen, testreszabott törvényt alkottak, miszerint nem számít, mennyi ideig tölti be a posztot, jár a teljes apanázs! Valamennyi hatalomból kikerült miniszterelnököt és köztársasági elnököt három millió körüli apanázs illeti meg, és amennyiben a feleség megözvegyülne, kiemelt nyugdíjra lesz jogosult. A törvényt még ő írta alá, mire hatályba lépett, akkorra már rá is vonatkozott. A Nemzet Sportolójaként is kap 660 ezer forintot havonta, és az Olimpiai Előkészítő Bizottságban is jelentős jövedelemhez jutott, és jut, mert hiába nem lesz Budapesten olimpia, a bizottság továbbra is rájár az államkasszára. Hasonlóan a vizes vébéhez. Az is hiába ért véget, további pénzosztás zajlik.

Iszonyatos költekezés és hazudozás zajlik! A rengeteg felesleges kereskedőház is emészti a milliárdjainkat, a Paks II-ről nem is beszélve. Már az is igazi haveri kifizetőhely lett! A magyar egészségügy, az oktatás, a szociális ágazat, és sok minden más, a társadalom számára nagyon fontos dolog halódik!

A harmadik Orbán-kormány a hatalmának nyolcadik évébe lépve ismét előveszi a nyugdíjas kártyát! Tusnádon a kettős állampolgárok szavazataiért hajtott, most a Jobbik elnökét akarja térdre kényszeríteni egy hazug kampánnyal, és megszerezni a Jobbikos szavazatokat.

Nagyon hosszú, keserves ősz és még hosszabb, remélhetőleg nem túl nagy gázszámlás tél vár a magyar társadalomra, de vajon ránk köszönt-e a tavasz végre, és sikerül megszabadulni ettől a korrupt, romlott rendszertől. Amit nem átallnak Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevezni! Az elszámoltatás és felelősségre vonás ígéretével nagyot nyertek 2010-ben, amiből nem lett semmi, 2014-ben már fazonra igazított választójogi törvénnyel 43 százalékos szavazataránnyal nyertek, de ettől függetlenül meg lett a parlamenti kétharmad. Amit menetközben az időközi választásokon elvesztettek. Ez sem okozott zavart a gépezetben, feles törvényekkel áthidalták, és egyelőre nyomulnak tovább, mint kés a vajba. Magyarország egyre nagyobb bajban van, már 7,1 millió forint/fő az államadósság. Félő, hogy lesznek nagy szavazatvásárlások, és további óriási költekezés. Megint jönnek a bombasztikus ígéretek!

A választások után meg majd ránk szakad az ég! A következményeit azok is viselni fogják, akik lustaságból megint nem mennek el szavazni! Azok, akik a határon túlról levélben szavaznak, rájuk a terhek nem vonatkoznak. Maga a levélben történő szavazás is elvisz néhány milliárd adóforintunkat!

Békéscsaba, 2017. augusztus 29.

Anton

Alább az évekkel ezelőtti Fideszes szívatás:

 

Annak idején ezt ígérte a Fidesz: 13. és 14. havi nyugdíj, állami pazarlás megszüntetése... Mi valósult meg belőle?

Forrás: Szathmáry-Király Gábor idővonala

Emlékeztető 1.: „Tisztelt hölgyeim és uraim! Ennek a politikai taktikának a lényege abban áll, hogy a kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon. Nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy jó döntéseket hozzon majd próbálja megvédeni érvekkel azokat a változtatásokat, amelyek megtestesülnek a döntésekben, hanem, hogy a közelmúltban közzétett iratokból is idézhessek, az a dolga, hogy az ellenzéket folyamatosan támadni kell. Ellenségképet kell fölépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenséget, ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal.” (Orbán Viktor 2006. november 10-én)

Emlékeztető 2.: „2006. november 4-én reggel a XII. kerületi Monda utcában egy Lexus dzsip hajtott nagy lendülettel a Szilágyi Erzsébet fasorral párhuzamos szervizút felé. Ezen a szakaszon a megengedett sebesség 30 km/óra. A volánnál az első Fidesz-kormány bukása óta Orbán Viktor személyes tanácsadójaként ismert Habony Árpád ült. Miután észlelte, hogy a kereszteződésben két gyalogos épp átkelni igyekszik, a sofőr mintegy 10 méterre az utca végétől dudálni kezdett. A Lexus alig lassított, a házaspár sétatempóban mégis átért az utca túloldalára. A sarokhoz érkezve Habony lehúzta az ablakot, és – az esetet követően a XII. kerületi rendőrkapitánysághoz benyújtott feljelentés szövege alapján – megjegyzést tett a sértettekre, kioktatta őket arról, hogyan közlekedjenek, ha ő jön az utcán. Azt mondta, legközelebb nem fékez, hanem elüt. (Részlet az Idegbe jött – Jogerős ítélet Habony Árpád ellen című írásból) Az eset az 56-os forradalom leverése kezdő napjának 50. évfordulóján történt. Habony egyébként Szent Korona őr is volt…