Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15629066

2017. november 22.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Cecília napja van.
Holnap Kelemen napja lesz.

„Gané magyarok” – firkálták a falra, miközben Szijjártó épp a szerb–magyar kapcsolatokat dicsérte

„Gané magyarok” hirdeti a felirat a délvidéki utcán a festékszóró feketéjével jegyzett való világban – érzékelteti a delhir.info szemléletesen azt a furcsa ellentmondást, hogy ugyanazon a napon, amikor Szijjártó Péter éppen ismét a szerb-magyar kapcsolatokat dicsérte, Nagybecskereken magyargyűlölő feliratok jelentek meg.

Magyarokat gyalázó falfirkák jelentek meg Nagybecskereken, azon a napon, amikor épp a paralell világban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ódákat zengett a szerb-magyar kapcsolatokról Szabadkán – írta a delhir.info. 

A lap emlékeztetett, Szijjártó Péter arról beszélt, hogy nagyra becsülik a szerb kormány tevékenységét abban a vonatkozásban is, hogy az itt élő magyar közösségre mint a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében erős szerepet játszó közösségre tekint. Illetőleg „a magyar kormány nagyra becsüli azt, ahogyan a szerb kormány az országban élő magyar közösséggel bánik, és hangsúlyozta, hogy sok európai uniós tagország is példát vehetne Szerbiáról a kisebbségi jogok biztosítása terén”.

A délvidéki lap szerint viszont a magyar külügyér ezzel a véleményével egy párhuzamos világban él, hiszen pont aznap került a „Gané magyarok” felirat a falra Nagybecskereken.

Egyébként az MTI tudósítása szerint a városvezetés ígéretet tett arra, hogy ingyen eltünteti a sértő graffitit, a polgármester pedig kijelentette, a városban több mint húsz nemzetiség él egymás mellett, és a település eddig is és ezentúl is a toleranciát fogja hirdetni.

Miodrag Delic, a ház tulajdonosa a szerbiai közszolgálati televíziónak elmondta: nem tudja, ki és miért írhatta fel a magyarellenes szöveget a falra, nincsenek haragosai, és az eset egy olyan utcában történt, ahol évtizedek óta élnek együtt a többnemzetiségű szomszédok.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A jelenlegi szerb köztársasági elnök korábban miniszterelnök volt. Szijjártó Péter odáig ment a köztársasági elnöki kampányában, hogy szerbül mondott beszédet egy belgrádi gyűlésen. A Budapest–Belgrád vasútvonalra nagy szüksége lesz Kínának, ezért kínai hitelből megépítjük nekik. Valószínűleg Szijjártó apukának is jut majd egy kis munka a projekten. Nagy barátunk Szerbia, elvégre a temerini fiúkat személyenként 10, vagy még annál is több év börtönre ítélte el egy szerb drogdílernek adott pofonért. Hiába mondta a nem sokkal később el is hunyt kábítószeres fazon, hogy a pofont ő provokálta ki, nem volt mentség! Annyi év börtönt kaptak, mint amennyit emberölésért szoktak kiszabni. A magyar kormány és a szerbiai helytartója, Pásztor István „úr” nem tettek semmit a szerencsétlenek érdekében! A delhir.hu fotóját Orbán Viktor ölelkezik a szerb köztársasági elnökkel, Seselj vajda egykori emberével…

Szerbia jelenlegi köztársasági elnöke még miniszterelnökként elment a boszniai Sebrenicába az ottani szerb mészárlás évfordulójára, és le is köpték! Erről a korabeli cikk videóval elérhető ITT

A szerb maffiatevékenység a migránsszállításokat illetően is erős. Hogy is hívnak bennünket a szerb maffiózók? A HÁROM SÁNDOR ORSZÁGA! A Facebookon lefolytatott vitában az alábbi megfejtés jött ki azt illetően, hogy ki is az a három Sándor? Csányi Sándor, Demján Sándor, Pintér Sándor. Iszonyatos támogatási pénzeket adunk ki Szerbiába, Erdélybe, Ukrajnába (talán ide a legtöbbet, mert már 15 milliárd forint megy ki csak nyugdíjra!), és még a már régen euróban fizető Szlovákiába is. Támogatjuk Afrikát, a Fülöp-szigeteket, Vietnamot, Laoszt, Egyiptomot, vagyis a fél világot! De mi lesz így a jövedelemhez alig jutó járulék- és adófizető magyarokkal, akik az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalmat is eltartják?Nemsokára néhány hónapig Kedves választópolgárok lesz a megszólításunk, utána pedig nagyon kemény idők jönnek, mert meg kell kezdeni a Letelepedési kötvények visszavásárlását, Paks II. építését és a Budapest–Belgrád vasútvonal felújítását orosz, illetve kínai hitelből. És bizony egyre magasabb az államadósság is. Ettől függetlenül megkezdődik a szavazatvásárlás, ami újabb milliárdokat fog felemészteni. A választásig még az is lehet, hogy végképp kiürül az államkassza, mert a hatalmas propaganda és a kormányzati korrupció és mutyi mindent felemészt!  

A szerb–magyar kapcsolatokról nem igazán zengtek volna ódákat azok, akik ebbe a kapcsolatba bizony belehaltak… És nemcsak 1944/45-ben, hanem a jugoszláv polgárháború idején.

Békéscsaba, 2017. október 19.

F. I. – T. Z.