Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15590049

2017. november 17.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Hortenzia, Gergő napja van.
Holnap Jenő napja lesz.

Ügynökmúlt: ismét Lehel László az Ökumenikus Segélyszervezet elnöke

A Hvg.hu szerint a május 31-én tartott közgyűlésén jelentették be, hogy a felügyelőbizottság bizalmat szavazott Lehelnek.

A Magyar Nemzetben Lukács Csaba írt először arról, hogy Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnöke Filozófus fedőnevű ügynökként tevékenykedett az előző rendszerben. Mint Lukács Csaba feltárta, az evangélikus lelkészt a 80-as évek elején szervezték be titkos megbízottként, de már a hetvenes években képbe került a szolgálatoknál. BM-es kartonja szerint eszmei-politikai meggyőződése miatt szervezték be, a folyamat gyorsan ment, az együttműködést szívesen vállalta. 

Lehel ügynökmúltja leleplezését követően felfüggesztette elnök-igazgatói tevékenységét. Május negyedikén elismerte, hogy együttműködött a kommunista állambiztonsággal.

A Hvg.hu szerint a felügyelőbizottság a felfüggesztett elnökről a következő döntést hozta: „a munkáltatói jogkör gyakorlójaként, a 2017. május 15-én lezajlott ülésén egyhangúlag felkérte az elnök-igazgatót, hogy a segélyszervezet törvényes működésének biztosítása érdekében vonja vissza tevékenységének felfüggesztését, és térjen vissza elnök-igazgatói feladatainak ellátásához. Ez 2017. május 15-én megtörtént.” 

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: Horn Gyula múltja is el lett intézve annak idején egy Na és?-sel. Medgyessy Péter D-209-es forgalmi rendszámos ügynök miniszterelnök maradhatott, napjainkban is élvezi a nyugalmazott miniszterelnököknek járó havi három millió körüli juttatást a milliárdos. Orbán Viktor az egyetlen olyan magyar miniszterelnök, aki nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon. Nálunk az ügynökmúlt – a rendszerváltozásnak nevezett katyvasz ellenére – inkább előny, mint hátrány. A belügyminisztériumból nemrég elbocsátottak egy volt titkos ügynököt, akit tavaly október 23-án előléptettek. Ennek köszönhetően akár havi egymillió felett lehet a nyugdíja. Már másnap alkalmazta is Tasnádi Lászlót Pintér Sándor vállalkozása. Tasnádi évekig volt a belügyben kabinetfőnök, majd államtitkár. Ügynök múltját büszkén vállalta, ami sokat is hozott a konyhájára.

Lehel László örökös ökumenikus segélyszervezeti vezető jószolgálati nagykövete Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó. Az ügynöknévsor azért titkos, mert a legtöbb érintett a Fideszben és utánfutójában, a KDNP-ben lehet.

Békéscsaba, 2017. június 3.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús lesz, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van... A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!... Mert most ők jönnek... A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. És leöntik vitriollal a szépet. Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget. Szíven döfik azt, akinek jelleme van.” (Márai Sándor (1900–1989)