Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15597027

2017. november 18.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Jenő napja van.
Holnap Erzsébet napja lesz.

Újabb Matolcsy rokon gazdagodik a jegybank révén

Újabb Matolcsy rokonról derült ki, hogy a jegybanki alapítványok révén gazdagodik.

Az RTL Klub híradója szerint az MNB elnök unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a felesége, havonta több mint egymillió forintot keres 3 jegybanki szervezetnél. Szemerey Gabriella a Matolcsy György által vezetett Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány igazgatója, két másik alapítványi cégnél pedig igazgatósági tag. A csatorna kérdésére azzal indokolták a vezetői posztokat, hogy Szemerey Gabriellának 30 éves tapasztalata van ingatlanfejlesztési és oktatási területen. (Forrás: hír tv)

Matolcsy György, amikor 2013-ban jegybankelnök lett, el kellett hagynia a parlamenti képviselői pozíciót. Helyét Szemereyné Pataki Klaudia foglalta el, vagyis a másik Szemerey testvér felesége. Előtte a még Matolcsy által vezetett nemzetgazdasági minisztériumában volt miniszteri biztos. Jelenleg ő Kecskét polgármestere. Az egyik jegybanki alapítványon keresztül finanszírozott kecskeméti egyetem alapkövét Matolcsy és Szemereyné Pataki Klaudia közösen tette le. A polgármester asszony szerint nem aggályos, hogy férje cége 400 milliós kedvezményes hitelhez jutott, amelyet unokatestvérei: Matolcsy György és Szemerey Tamás folyósítottak neki.

Hiába mondta azt Matolcsy korábban, hogy száz unokatestvére van, egyelőre csak ezt a két unokatestvért érte tetten a sajtó.

Matolcsy György felesége Balatonakarattyán lett polgármester. Céget alapítottak, ipari parkot is építenének. Kétmilliárd forintot szándékoznak elkölteni. Hogy jegybanki alapítványi pénzekből-e, az még nem derült ki.

Matolcsy György fiát is helyzetbe hozták. Erről bővebben ITT !  

Elképesztő módon a jegybank valamennyi kiadása (vagy 1200 dolgozó fizetése, kedvezményei, személygépkocsik és épületek fenntartása) a magyar adófizetőket terheli, a nyereséggel meg azt kezd, amit akar. A tetemes, 270 milliárd forint nyereség, amit hat jegybanki alapítványba kiszerveztek, miből keletkezett? Amikor a jegybank alapkamatot csökkent, azzal nagyon jól jár, de nagyon jól járnak a hazánkban ideiglenesen állomásozó multik is. Akik rosszul járnak miatta, azok a magyar adófizetők, mert a keletkező bevételkiesés az államadósságot növeli.

A jegybank humánpolitikai vezetője Polt Péter legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Mariann és az ő fizetését is havi ötmillió forintra emelték. Ezen kívül két jegybanki alapítványban is jövedelemhez jut. Matolcsy György is érdekelt néhány alapítványban (természetesen az ő fizetése is havi ötmillió forint), amelyből származó bevételét elfelejtette a vagyonnyilatkozatában feltüntetni. Amikor a sajtó felfedezte a hibát, azzal védekezett, hogy jótékony célokra fordította az alapítványokból származó jövedelmeket. Hogy kiket támogatott, azt nem árulta el.

Azt állította Matolcsy György is, néhány Fideszes potentát is, hogy a jegybank nyeresége nem közpénz. Aztán alkotmánybírósági állásfoglalás született arról, hogy igenis közpénz. A helyzet azonban mit sem változott, néhány heti csend után folytatódott a közpénzek átpasszolása az alapítványokhoz, és minden megy tovább a régi mederben.

A devizahiteleseknek okozott rettenetes károk vajon mekkora szerepet játszottak a jegybank hatalmas nyereségében? Mindet a jegybanki alapkamat csökkentés okozhatta?

A jegybank állam lett az államban. Nem tartozik felelősséggel sem a kormánynak, sem a parlamentnek. Viseli ennek ellenére a Magyar Nemzeti Bank nevet, és tovább költi szabadon a közpénzünket.

A havi ötmilliós jövedelműek teljes jövedelme belemegy már a nyugdíjalapba, mert a Fidesz eltörölte a járulékplafont. Amikor az ötmilliósok, valamint a jelenlegi hatalom nyugdíjba megy, elképesztő létszámú volt hatalmasságnak kell havi egy-két-három-négy, sőt ötmillió forintos nyugdíjat folyósítani. A nyugdíjkasszát ők fogják beborítani, nem a havi 55 ezres Ratkó-gyerekek! Az egykulcsos adónak és az adókedvezményeknek köszönhetően ezek a magas jövedelműek nem, vagy alig fizetnek adót. A kieső adóbevételt pótoltatják ki a jövedelemhez alig jutókkal a világ legmagasabb, 27 százalékos áfájával, és a sok-sok különadóval. Ezt nevezik magyar igazságnak…

Békéscsaba, 2016. július 29.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Ahhoz égnek és földnek össze kell szakadnia, hogy ez bekövetkezzen” – ezt mondta nevetve a Népszabadság tudósítójának Orbán Viktor, amikor az újságíró arról kérdezte, hogy megingott-e Matolcsy Györgyben a bizalma az MNB alapítványainak elképesztő pénzszórásai miatt. (Részlet az Orbán a Matolcsy-botrányról című cikkből)