Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15591079

2017. november 17.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Hortenzia, Gergő napja van.
Holnap Jenő napja lesz.

Óriási pénzt értek Orbán Viktor migránsai

Kissé tisztult a kép a magyar letelepedési kötvény-programmal kapcsolatban, miután több hónapnyi titkolózás után a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH) megtörte a csendet, és megosztott egy adatmorzsát Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselővel. A politikus közérdekűadat-igénylésére válaszolva a BMH közölte, hogy 6211 külföldi jegyzett le a közvetítő magáncégeken keresztül letelepedési magyar állampapírt, vagyis ennyien kaptak letelepedési engedélyt a programon keresztül.

Ezek azonban nem a végleges adatok, mivel a hivatal nem közölte a családegyesítés útján kiosztott engedélyek számát. Demeter Márta egy korábbi adatigényléséből tudható, hogy több mint 13 ezer külföldi juthat – a befektető külföldi állampolgár jogán – letelepedési engedélyhez. Az biztos, hogy 10 ezren már megkapták, de 3600 külföldi családtag sorsa kérdéses. Ha minden kérvényező sikerrel jár, akkor több mint 19 ezer bevándorlónak adott az Orbán-kormány magyar letelepedési engedélyt, vagyis 14-szer többnek, mint amennyit – 1294 fő – az Európai Bizottság kért Magyarországtól az uniós szolidaritás jegyében, amit egyébként Orbán Viktor kormányfő is megszavazott Brüsszelben.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotókkal, további elérhetőségekkel ITT

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: A nagy lehetőségről a Fideszes offshore lovagok (magyarországi adófizetést elkerülők!) nem fognak végképp lemondani. Egyelőre talán nem zajlik az értékesítés, de a választás után újra dübörögni fog! Észak-Irakban is árulják a letelepedési kötvényt. Az erről szóló egy évvel ezelőtti cikk elérhető ITT

Az is egészen elképesztő, hogy az étel-ital-kávé automatákat hatalmas költséggel bekötik az adóhatósághoz, de a sok milliárdos hasznot termelő, általában milliárdos offshore lovagoknak lehetőséget nyújtó kaszinókat nem! Hogy valaha is megtérül az automaták bekötése, az nem is olyan biztos. Áremelkedéssel is jár, és azzal is, hogy sokan le fogják szerelni, mert nem fognak hasznot termelni. Bezzeg a kaszinók, ugye Andy Vajna, Szima és Garancsi úr?

Békéscsaba, 2017. november 8.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább. Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre – kormányzatoktól függetlenül. Ráadásul a magyar offshore milliárdosok közül még Berezovszkijok és Abramovicsok sem kerültek ki. Pedig a külföldi milliárdosokat sorozatban termelő Oroszországból is csak alig több mint háromszor annyi pénzt sikerült külföldre juttatni, mint Magyarországról. Ráadásul Magyarországnak nem volt olyan vezetője sem, mint Vlagyimir Putyin, aki – vitatható módszerekkel, de – hazahozatta az offshore paradicsomokba síbolt vagyonok jelentős részét. Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre – de Bokros-, Gyurcsány- és Orbán-csomagra sem –, ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító jelenséggel szemben.” (Részlet a Magyarország elrablása című cikkből)